ULEIURILE DE PĂR – CÂTEVA CUVINTE DESPRE TRATAMENTUL CU ULEI DE PĂR

ULEIURILE DE PĂR – CÂTEVA CUVINTE DESPRE TRATAMENTUL CU ULEI DE PĂR

Popularitatea tratamentelor cu ulei de păr din ultimele câteva luni a atins un nivel surprinzător de ridicat. Balsamurile clasice de păr nu mai sunt la fel de folosite, iar vizitele la saloanele de frumuseţe sunt mai puţin frecvente. Am început să apreciem puterea ingredientelor naturale şi ne îngrijim singure părul. Evident, aceasta necesită răbdare, regularitate şi cel puţin câteva cunnoştinţe minime despre păr şi despre substanţele nutritive de care acesta are nevoie. În ciuda tuturor acestor aspecte, rezultatele merită toate eforturile.

Tratamentul cu ulei de păr nu este dificil, dacă începeţi cu câteva informaţii de bază despre acesta. Acest website oferă toate informaţiile esenţiale despre istoria tratamentului cu ulei de păr, metodele de aplicare, rezultatele vizate şi, de asemenea, preţul uleiurilor de păr. Vom răspunde, de asemenea, întrebărilor, spre exemplu, de unde puteţi cumpăra uleiuri de păr şi vă vom prezenta avantajele şi dezavantajele acestui tratament (deşi puteţi fi sigure că avantajele listate sunt mult mai numeroase).

Definiţia – ce este tratamentul cu ulei de păr?

Tratamentul cu ulei de păr nu are o anumită definiţie pe care o puteţi găsi pe Internet într-un dicţionar de tratamente cosmetice. Până în prezent, nimeni nu a avut ideea de a descrie tratamentul cu ulei de păr într-un mod ştiinţific. În orice caz, tratamentul cu ulei de păr poate fi simplu definit ca un tratament de înfrumuseţare pentru păr, bazat pe aplicarea anumitor uleiuri vegetale, cu obiectivul de a întări şi hrăni, dar şi de a preveni alte probleme ale părului.

Scurtă istorie a tratamentului cu ulei de păr

Bunicile noastre au preferat loţiunile de păr cu plante simple, găsite pe câmpuri sau în păduri. Acestea aplicau miere, lapte şi alte produse naturale. În Orientul Mijlociu, femeile au ales o cale diferită. Femeile din ţările arabice, India, dar şi Egipt foloseau uleiuri vegetale în îngrijirea părului încă din antichitate. Disponibilitatea facilă a plantelor cu proprietăţi valoroase a rezultat în faptul că masarea uleiurilor la nivelul părului (şi nu numai, acestea fiind folosite şi în tratamentele cu ulei pentru pielea corpului) a devenit o tradiţie şi un tratament zilnic pentru femeile din ţările orientale. Astăzi, suntem inspirate de acestea şi ne reîntoarcem la tehnicile şi metodele de tratament pentru păr cunoscute încă din antichitate. Tratamentul cu ulei de păr din prezent nu este diferit de cel original.

Proprietăţi – care sunt rezultatele tratamentului cu ulei de păr?

Nicio femeie nu ar trebui să se simtă forţată să-şi schimbe metodele de îngrijire a părului, însă rămâne valabil faptul că orice femeie ar trebui să încerce tratamentul cu ulei de păr cel puţin o dată în viaţă. Această tehnică oferă efecte confirmate de milioane de femei mulţumite din toată lumea. Este important să reţineţi că efectele tratamentului cu ulei depind de proprietăţile uleiului ales. Tratamentul cu ulei de păr, în principiu, asigură un nivel adecvat de hidratare, hrănire şi protecţie împotriva deteriorării. În plus, un ulei ales adecvat, în conformitate cu porozitatea părului dumneavoastră, vă va ajuta la sigilarea cuticulelor şi la redarea aspectului sănătos şi tânăr al fibrelor capilare. Mai mult decât atât, uleiurile îmbunătăţesc nu doar condiţia părului, ci şi oferă efecte vizuale – păr mai neted şi mai strălucitor. Femeile cu părul creţ vor consideră ca această metodă este minunată pentru definirea buclelor. În acelaşi timp, persoanele care preferă părul drept pot folosi uleiul pentru aranjarea şuviţelor rebele. Răspunsul la întrebarea despre motivul pentru efectuarea tratamentului de ulei de păr este unul singur – pentru a avea un păr frumos şi sănătos.

Cum vă poate ajuta tratamentul cu ulei de păr?

Referitor la paragraful anterior, nu ne putem opri din a ne întreba – când puteţi efectua un tratament cu ulei de păr? Versatilitatea uleiurilor vegetale de păr este atât de imensă încât puteţi puteţi efectua tratamentul pentru orice tip de păr. Experienţa arată cu uleiurile sunt un adevărat elixir atât pentru părul uscat, cât şi pentru cel gras, dar şi pentru scalpul afectat de mătreaţă, probleme de cădere a părului, arsuri cauzate de stilizarea termică, păr mat, aspru, plat sau dificil de îngrijit. Pe cât de multe probleme, pe atât de multe uleiuri de păr care le pot elimina. Tratamentul cu ulei de păr este un remediu pentru orice problemă, iar eficacitatea tratamentului depinde exclusiv de regularitatea şi de alegerea uleiului potrivit.

Tipuri de uleiuri de păr

Nu ar fi neadevărat dacă am spune că există sute de uleiuri. În prezent, putem cumpăra chiar şi ulei de seminţe de căpşună sau ulei de seminţe de morcov, prin urmare, numărul de uleiuri disponibile pe piaţă depinde doar de cerere. Uleiul poate fi obţinut din aproape orice, însă nu toate uleiurile sunt potrivite pentru păr. Prin urmare, uleiurile pot fi împărţite după două criterii: metoda de extragere şi compoziţia.

În funcţie de metoda de extragere, putem diferenţia uleiuri presate la rece sau la cald şi, printre acestea, produse rafinate şi nerafinate. Ce uleiuri ar trebui să alegeţi pentru îngrijirea părului? Cele mai bune uleiuri sunt cele presate la rece şi nerafinate, deoarece aceste tipuri de uleiuri au cele mai valoroase proprietăţi. În timpul procesului de purificare, prin expunerea la temperaturi ridicate, uleiurile îşi pierd o mulţime de substanţe active.

În funcţie de compoziţie, putem diferenţia uleiuri vegetale, cu un conţinut diferit de acizi graşi mononesaturaţi, acizi graşi polinesaturaţi şi acizi graşi saturaţi. Evident, nici un ulei nu conţine doar un singur tip de acizi, însă fiecare ulei conţine un tip dominant de acizi. Prin urmare, uleiurile cu o majoritate de acizi graşi saturaţi (e.g. cocos, palmier, babassu) sunt cele mai bune pentru îngrijirea părului cu porozitate redusă, uleiurile cu acizi graşi polinesaturaţi (e.g. migdale, floarea soarelui, seminţe de in) sunt cele mai potrivite pentru îngrijirea părului cu porozitate ridicată, iar pentru părul cu porozitate medie cele mai potrivite uleiuri sunt cele cu acizi graţi mononesaturaţi (e.g. marula, argan, macadamia). Compoziţia uleiurilor este un aspect care trebuie avut în vedere atunci când vă întrebaţi ce ulei ar trebui să utilizaţi.

Uleiurile pot, de asemenea, fi clasificare în funcţie de recomandarea utilizării. Desigur, pentru păr sunt recomandate uleiurile cosmetice, însă există şi persoane pasionate de tratamentele de păr cu uleiuri alimentare, care, într-adevăr, sunt mai ieftine.

Numeroase metode de tratament cu ulei de păr

O întrebare frecventă cu privire la tratamentele cu ulei de păr se referă la metoda de aplicare. În loc de a vă întreba acest lucru, mai bine treceţi la fapte. Uleiurile sunt produse sigure, astfel încât, acestea nu vă pot afecta negativ podoaba capilară. Pentru a rezuma, fiecare metodă de aplicare a uleiurilor este corectă. Singurul aspect pe care trebuie să-l luaţi în considerare este că nu toate metodele oferă efectele căutate, prin urmare, se recomandă ajustarea metodei de aplicare prin încercare şi eroare. Există tratament cu ulei pe părul umed sau uscat, înainte sau după spălarea părului, leave-in sau cu spălarea ulterioară a părului, precum şi aplicare pe anumite părţi ale părului (e.g. vărfurile părului sau scalp). Tratamentul cu ulei de păr cu ajutorului unui vas este, de asemenea, o tehnică foarte populară, deşi se pare că este ceva mai problematică.

Începuturile tratamentului cu ulei de păr (reţineţi aceste informaţii)

Tratamentul cu ulei de păr este o metodă sigură de îngrijire a părului, prin urmare, nu este necesar să adoptaţi nicio măsură de precauţie. Dacă nu vă va oferi niciun rezultat sau dacă va înrăutăţi condiţia părului, puteţi opri complet tratamentul sau schimba uleiul. Acordaţi atenţie mai degrabă tipului de ulei cumpărat, decât metodei de aplicare a acestuia. Atunci când alegeţi locurile de cumpărare a uleiurilor de păr la preţuri mai reduse, citiţi opinii despre comerciant. Un sfat simplu – preţul nu are o importanţă majoră, mult mai relevantă este calitatea produsului. Prin urmare, pentru tratamentul cu ulei de păr sunt recomandate produse de calitate superioară din surse bune, cele mai bune fiind producătorii oficiali cu Eco- certificat sau alte dovezi de autenticitate ale produselor. Aceste precauţii sunt importante dacă intenţionaţi să achiziţionaţi produse mai puţin populare sau foarte scumple, din cauza disponibilităţii reduse a uleiului (unul dintre cele mai scumpe şi mai frevcvent falsificate uleiuri este uleiul de argan, i.e. renumitul aur lichid al Marocului).

Rezumat: avantajele şi dezavantajele tratamentului cu ulei de păr

Tratamentul cu ulei pentru păr are, cu siguranţă, mai multe avantaje. Este un tratament de îngrijire complet sigur pentru toate tipurile de păr, care derivă din tradiţiile Orientului Mijlociu. Uleiurile naturale pentru păr sunt sigure şi eficiente, iar aplicarea cu regularitate a acestora poate furniza doar efecte pozitive. În plus, uleiurile nu ar trebui să cauzeze niciun neajuns dacă sunt alese în funcţie de tipul de păr. Nu uitaţi despre multitudinea de uleiuri de păr, ceea ce conferă fiecărei persoane posibilitatea de a găsi uleiul şi metoda de aplicare cea mai potrivită. Care sunt dezavantajele? Chiar dacă am încerca din răsputeri, este dificil de găsit dezavantajele acestei metode de îngrijire a părului.