ULEIUL DE COCOS

ULEIUL DE COCOS

Uleiul de Cocos este disponibil aproape oriunde. Îl puteţi găsi în magazinele alimentare în timp ce cumpăraţi legume şi pâine, dar şi în farmacii, plafare sau magazine cu alimente organice. A devenit nu numai un produs culinar, ci şi un produs cosmetic divers. Despre proprietările sale benefice pentru îngrijirea întregului corp se pot scrie teze exhaustive, dar noi ne vom concentra pe proprietăţile sale pentru păr.

1. Salvarea scalpului

Uleiul de Cocos poate elimina cauzele care duc la uscarea scalpului. Dacă sunteţi în căutarea unui produs care poate reda echilibrul pielii scalpului – nu puteţi obţine un ulei mai bun decât acesta. Uleiul de Cocos este destul de ieftin şi are proprietăţi minunate. Alegeţi uleiul de cocos nerafinat, deoarece acesta este cel care conţine ingrediente de hidratare. Aplicaţi la nivelul pielii scalpului timp de 10-15 minute, apoi clătiţi. Pielea va fi hidratată, iar părul va fi învăluit într-un miros superb. O altă utilizare a acestui ulei este aplicarea uleiului în păr şi lăsarea acestuia să acţioneze timp de 2-3 ore înainte de spălarea părului cu un şampon delicat.

2. Îndepărtarea machiajului părului?

Nici măcar nu realizăm modul în care unele produse cosmetice se depun pe părul nostru. Acest strat gros, chimic va dispărea de pe suprafaţa părului dacă aplicaţi ulei de Cocos. Lăsaţi uleiul în păr timp de 10-15 minute (între timp, puteţi aplica masca facială preferată – două tratamente în acelaşi timp). Apoi, îndepărtaţi uleiul şi spălaţi părul cu şampon. Păr rigid, murdar – adio!

3. Tratament de o oră pentru un păr frumos

Trataţi-vă părul cu o compresă caldă. Pentru a face asta, aplicaţi o cantitate mare de ulei de Cocos la nivelul părului, dar reţineţi – doar de la nivelul urechii în jos, concentrându-vă în special pe vârfuri, apoi înfăşuraţi părul într-un prosop şi uitaţi-vă la un film sau la câteva episoare din serialul preferat. Apoi, clătiţi şi uscaţi părul. Voilà!

4. În ultimul rând, ceva pentru vârfurile părului

Uleiul de Cocos va elimina toate tipurile de simptome ale vârfurilor deteriorate: le va conferi hidratare, un strat uleios, le va regenera, netezi şi va preveni electrizarea. Cum să obţinem toate acestea? Foarte simplu: după spălarea părului, aplicaţi o cantitate mică de ulei pe părul încă umed şi masaţi delicat. Gata!