ULEI DE IN

ULEI DE IN

Tratamentele cu ulei au devenit foarte inteligente în ultimul timp, dar nu este nimic rău în asta, deoarece această metodă este, într-adevăr, eficientă şi sigură pentru păr. Din ce în ce mai mult, alegem uleiuri pure, vegetale şi punem de-o parte produsele chimice cumpărate din magazine. Permiteţi-ne să vă prezentăm unul dintre uleiul preferat al multor femei – uleiul de in. Cum acţionează în îngrijirea părului?

Uleiul de in pezintă proprietăţi preţioase, care au o influenţă pozitivă asupra condiţiei părului. Utilizând uleiul de in cu regularitate, putem observa o reducere semnificativă a părului căzut, hidratarea părului uscat, hrănire şi elasticitate. Uleiul de in oferă  proprietăţi de protecţie  împotriva acţiunii nocive a radiaţiilor UV şi stresului oxidativ, dar şi  susţine bariera lipidică  a epidermei, protejând pielea şi părul împotriva deteriorării şi îmbătrânirii premature.

Datorită concentraţiei ridicate de acizi graşi omega-3, omega-6 şi omega-9, uleiul de in este mult mai benefic  pentru femeile cu păr cu poroziate ridicată (cu cuticule mai puţin aderente) – păr uscat, fragil, foarte deteriorat, slăbit, aspru la atingere şi cu tendinţă de cădere excesivă.

TRATAMENT CU ULEI LA NIVELUL ÎNTREGULUI PĂR

Cea mai populară metodă de tratament cu ulei de in este tratamentul cu ulei pe întreaga lungime a părului. Se recomandă aplicarea unei linguri de ulei de in pe păr, lăsat peste noapte şi îndepărtat din păr cu un şampon delicat în timpul dimineţii.

TRATAMENT CU ULEI AL SCALPULUI

În cazul în care dorim să aplicăm local uleiul pentru a elimina problemele de piele ale scalpului (e.g. mătreaţă, păr gras) sau pentu a accelera creşterea părului, se recomandă aplicarea uleiului doar la nivelul scalpului. Tratamentul cu ulei al scalpului se efectuează ca de obicei, doar că în acest caz nu aplicăm uleiul pe întreaga lungime a părului.

TRATAMENT CU ULEI LA NIVELUL VÂRFURILOR PĂRULUI

Proprietăţile uleiului de in îl fac perfect pentru protejarea vârfurilor părului împotriva deteriorării, ruperii sau despicării vârfurilor. Aplicaţi câteva picături de ulei de in în palme şi masaţi la nivelul vârfurilor părului. Lăsaţi uleiul să acţioneze timp de câteva minute şi apoi clătiţi.

MASCĂ CU ULEI DE PĂR

Pentru persoanele care preferă să aplice măşti nutritive de păr, uleiul de in este o idee minunată pentru îmbogăţirea compoziţiei măştilor standard de păr. Masca de păr preparată acasă sau orice balsam de păr pot fi îmbogăţite cu câteva picături de ulei de in.