ULEIUL DE BHRINGRAJ

ULEIUL DE BHRINGRAJ

Păr slăbit, subţire, tern şi, probabil, predispus la cădere excesivă. Sunt acestea problemele majore cu care vă confruntaţi? Nu vă îngrijoraţi – nu sunteţi singura. Din fericire, există o metodă minunată de a preveni toate acestea. Aţi auzit de uleiul indian, produs din plante, care poartă denumirea de bhringraj? Dacă nu aţi auzit, mergeţi degrabă la farmacie sau căutaţi produsul online. Puteţi fi sigură că după câteva aplicări, vă veţi putea bucura de un păr sănătos şi frumos.

Bhringraj este o mică plantă cu flori albe şi frunze lungi şi verzi. Ce este atât de special la o plantă cu un aspect atât de neremarcabil? Ei bine, bhringraj în medicina tradiţională indiană este considerată o plantă sacră. Se crede că are numeroase proprietăţi medicinale şi efecte care promovează sănătatea. Este utilă nu numai pentru scalp şi păr, ci şi ca medicament împotriva răcelii şi afecţiunilor pielii, tenului şi corpului. Un fapt interesant este că planta are proprietăţi de închidere a nuanţei pielii şi, prin urmare, poate fi folosită ca un auto-bronzant natural.

Cu ajutorul uleiului de Bhringraj, veţi putea prepara două tipuri de produse cosmetice. Primul, uleiul, care este folosit în îngrijirea părului. Al doilea, o pudră cu care puteţi prepara o mască specială pentru pielea facială sau cea a scalpului. Sunteţi curioase cum sunt produse aceste preparate? Există două metode de bază. În primul rând, planta trebuie pulverizată şi apoi amestecată cu ulei de susan sau cocos. Este, de asemenea, posibil să fierbeţi frunzele plantei de bhringraj. Lichidul obşinut poate fi amestecat cu uleiurile menţionate mai sus sau fierte suficient de mult până la apariţia uleiului pur. Trebuie să reţineţi să uleiurile adăugate în bhringraj nu pot avea o consistenţă prea densă sau solidă. Aceasta poate duce la o absorbţie dificilă a nutrienţilor la nivelul părului şi scalpului.

Preparatele care conţin planta bhringraj pot fi utilizate în câteva moduri. În primul rând, aplicaţi produsul cosmetic seara, înainte de spălarea părului cu şampon. Este extrem de important să frecaţi scalpul direct şi să masaţi cu mişcări circulare, timp de câteva minute. Apoi, uleiul trebuie îndepărtat cu un şampon cu acţiune delicată. Bhringraj combinat cu fructul amla poate fi aplicat pe pielea întregului corp pentru a-i conferi netezime şi hrănire. În plus, puteţi adăuga planta sub formă de pudră în balsamul sau şamponul preferat sau, pur şi simplu, să cumpăraţi produse cosmetice care includ în compoziţie ulei de bhringraj.

Cel mai mare avantaj al produselor cosmetice care conţin ulei de bhringraj este că acestea pot întări părul şi rădăcinile, prevenind căderea şi îmbătrânirea prematură a părului. În plus, acestea îndesesc şi stimulează creşterea părului. Prin urmare, acest tip de produse sunt recomandate atât pentru femeile, cât şi pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme de calviţie, mătreaţă sau alte afecţiuni neplăcute ale scalpului. Mai mult decât atât, uleiul de bhringraj sub formă de pudră previne despicarea vârfurilor, oferă protecţie împotriva radiaţiilor solare şi a radicalilor liberi. În plus, acesta redă strălucirea sănătoasă a părului, netezeşte şi disciplinează şuviţele rebele de păr. Datorită conţinutului de coloranţi naturali (cunoscuţi din Henna Lawsonia), acesta are abilitatea de a închide culoarea părului.