ULEI DE CAMELLIA

ULEI DE CAMELLIA

Uleiul de Camellia a fost utilizat de mulţi ani în cultura asiatică ca medicament şi, în acelaşi timp, ca produs cosmetic. Uleiul presat la rece, extras din seminţele arbustului veşnic verde cu flori frumoase este un ingredient valoros în multe reţete traditionale cosmetice din această regiune. Am început treptat să descoperim că, de fapt, uleiul de Camellia este secretul părului strălucitor şi extrem de sănătos al femeilor din Japonia.

Uleiul de seminţe de ceai a început să fie folosit treptat în locul uleiului hidratant de măsline, deoarece are o compoziţia mult mai bogată de acizi graşi nesaturaţi şi are proprietăţi mult mai bune. Din această cauză, acest ulei vegetal oriental este deseori denumit uleiul de măsline al Orientului Îndepărtat, deşi acest apelativ poate fi considerat neadecvat. Ar trebui să fie invers, uleiul de măsline ar trebui denumit echivalentul european al uleiul de Camellia. Uleiul asiatic are o concentraţie mult mai mare de EFA şi vitamine, este bogat înantioxidanţi şi are extraordinare proprietăţi de regenerare şi întinerire, acestea nefiind punctele forte ale uleiului de măsline.

Vă prezentăm aici cele mai importante beneficii obţinute la utilizarea uleiului de Camellia la nivelul părului:

  1. Oferă un nivel corespunzător de hidratare a părului şi scalpului.
  2. Protejează epiderma şi celulele părului împotriva pierderii de apă.
  3. Elimină mătreaţa şi căderea părului, dacă este utilizat cu regularitate.
  4. Hrăneşte părul şi scalpul, oferind întărire.
  5. Asigură protecţie împotriva radiaţiilor UV şi factorior nocivi externi.

Uitându-ne la femeile asiatice, putem observa cu uşurinţă ce rezultate aduce utilizarea cu regularitate a uleiului de Camellia la nivelul părului. Nivelul corespunzător de hidratare şi hrănire a părului din interior la exterior este aspecul esenţial în îngrijirea părului – toate femeile asiatice cunosc acest lucru. Efecte de lungă durată pot fi obţinute doar prin tratamentele regulate cu ulei, care hrănesc părul în profunzime şi oferă rezultate incredibile. Este de necontestat că uleiurile vegetale reprezintă cea mai bună metodă de îngrijire a părului, direct din sânul naturii.

Părul femeilor din Orientul Îndepărtat prezintă câteva calităţi fundamentale: porozitate redusă, strălucire plină de sănătate, păr mai neted, mai catifelat şi mai moale şi culoare intensă. Părul bine îngrijit, hrănit cu ulei de Camellia poate fi uşor de periat doar cu ajutorul degetelor, nu cauzează probleme, nu se electrizează şi nu are un aspect sălbatic atunci când este expus la diferite condiţii atmosferice. Părul femeilor asiatice este întotdeauna perfect, deoarece uleiul de Camellia oferă un aspect mai neted şi mai sănătos, fără a îngreuna părul.