ULEIUL DE ARGAN

ULEIUL DE ARGAN

Uleiul de Argan este un produs natural cu o acţiune remarcabilă, care este utilizat pentru îngrijirea zilnică a părului. Caracteristicile minunate ale aurului lichid al Marocului sunt extrem de apreciate de numeroase femei. Deşi uleiul de Argan nu este cel mai ieftin produs disponibil pe piaţă, este unul dintre cele mai cumpărate produse cosmetice pentru păr. Acest articol se concentrează pe cele mai frecvente metode de aplicare a uleiului de argan la nivelul părului.

Toată lumea cunoaşte faptul că părul este expus zilnic la acţiunea a numeroşi factori nocivi. Tratamentele chimice, stilizarea părului şi poluarea urbană reprezintă doar căţiva dintre factorii responsabili pentru aspectul tern şi fragil al părului. Nu este de mirare că părul are nevoie de toate sursele posibile de nutriţie şi hidratare. Una dintre aceste surse salvatoare este uleiul de argan. Acest produs natural este bogat în acizi graşi nesaturaţi, în majoritate Omega-6 şi Omega-9, vitamina E, precum şi peste o sută de alţi compuşi activi esenţiali pentru sănătatea părului (precum carotenul). Nu este de mirare că introducerea uleiului de argan în rutina zilnică de îngrijire a părului este extrem de recomandată, acesta având capacitatea de a reda rezistenţa părului.

1. Hrănirea în profunzime a părului cu Masca de Păr pe bază de Ulei de Argan

Uleiul pur de Argan trebuie turnat în palme şi aplicat la nivelul părului, masând cu ajutorul degetelor de la rădăcini şi până la vârfuri. Această procedură trebuie reaplicată până când tot părul este acoperit uniform cu ulei. Evident, cantitatea de ulei necesară variază în funcţie de lungimea şi nivelul de deteriorare a părului. Uleiul de Argan trebuie lăsat să acţioneze timp de o oră (cu siguranţă, cu cât mai mult timp, cu atât mai bine) şi apoi îndepărat din păr, folosind un şampon cu acţiune delicată (de preferat, un şampon lipsit de substanţe SLS). Acest tip de tratament trebuie reaplicat cel puţin o dată pe săptămână.

2. Tratament Cald cu Ulei de Argan

Acest tip de tratament este destul de similar tratamentului de hrănire în profunzime a părului cu Mască pe bază de Ulei de Argan, totuşi, acţiunea benefică a uleiului de argan este sporită de temperatura ridicată. Metoda de aplicare perfect similară celei menţionate mai sus, însă părul trebuie înfăşurat într-un prosop sau într-o cască de plastic. Este chiar mai bine dacă părul este încălzit cu ajutorul unui foehn. Puteţi, de asemenea, aplica uleiul înainte de a începe o sesiune la saună. După cel puţin o jumătate de oră, uleiul de argan poate fi îndepărtat din păr. Tratamentul trebuie reaplicat de 2-3 ori pe săptămână.

3. Protecţie cu Ulei de Argan împotriva Temperaturilor Ridicate

Uleiul de Argan acţionează eficient ca agent de protecţie termică. Se recomandă aplicarea aurului lichid al Marocului de fiecare dată când părul este expus la temperaturi ridicate. O cantitate mică de ulei de argan trebuie distribuită la nivelul palmelor, apoi aplicată pe toată lungimea părului. După câteva minute, uleiul este absorbit în păr, iar procedura de stilizare termică a părului (uscare cu foehnul, utilizarea plăcii de îndreptat etc.) poate începe, fără riscul de a deteriora părul.

4. Tratamentul de Reparare a Părului cu Ulei de Argan

Datorită caracteristicilor sale, uleiul de Argan este folosit cu entuziasm pentru tratamentele de reparare a oricărui tip de păr. Aplicarea regulată a acestui ulei Marocan poate elimina numeroase afecţiuni, precum producţia excesivă de sebum, mătreaţa, psoriazisum, inflamaţiile la nivelul scalpului, precum şi diferite alergii ale scalpului. Uleiul de Argan este singurul ulei cu acţiune multidimensională de reparare a părului.