ULEI DE CORIANDRU

ULEI DE CORIANDRU

Aţi observat un număr din ce în ce mai mare de fire de păr pe pieptăne sau perie?  Atunci când vă treceţi degetele prin păr, puteţi deja observa fire de păr căzute? Lăsaţi multe fire de păr în cadă? Căderea excesivă a părului este o problemă frecventă în rândul multor persoane, atât femei, cât şi bărbaţi. Este cauzată, de cele mai multe ori, de îngrijirea necorespunzătoare sau de tratamentele extrem de invazive ale părului în cadrul saloanelor de coafură (de exemplu, vopsire, oxigenare, folosirea ondulatorului sau a plăcii de îndreptat părul, uscare cu aer fierbinte). În plus, părul va deveni întotdeauna mai fragil atunci când luaţi medicamente sau antibiotice. Nivelul hormonal perturbat este, de asemenea, un alt factor care poate cauza căderea excesivă a părului. Cum putem trata această problemă?

Înainte de a lua hotărârea de a cheltui o sumă mare de bani pe un alt şampon sau ser miraculos împotriva căderii părului, încercaţi să vă gândiţi la alte metode. În primul rând, încercaţi acest preparat sigur, fără substanţe chimice, cunoscut de secole.

Uleiul extras din seminţe de coriandru. Da, exact acelaşi coriandru, folosit frecvent în arta culinară sub formă de condiment.

Cum poate ajuta la combaterea căderii părului?

  • Uleiul de coriandru conţine o gamă largă de substanţe care facilitează funcţiile scalpului. Cele mai importante ingrediente sunt: acizii graşi nesaturaţi, acidul folic, betacarotenul.
  • Uleiul de coriandru conţine, de asemenea, numeroase minerale, precum potasiu, calciu, fier şi magneziu. Lipsa acestora cauzează slăbirea şi căderea părului.
  • Uleiul abundă în substanţe importante pentru restabilirea aportului de vitamine la nivelul părului A, C şi K. Aceste vitamine au rolul de a menţine unghiile şi părul puternice, groase şi sănătoase, precum şi de a hidrata pielea.
  • Uleiul esenţial de coriandru stimulează creşterea părului şi întăreşte rădăcinile părului, care aderă puternic la foliculii de păr.
  • În plus, acesta previne despicarea vârfurilor părului.
  • Elimină mătreaţa şi alte probleme ale scalpului precum seboreea și pruritul.
  • Uleiul de corinadru are efecte calmante şi antibacteriene.
  • Acesta asigură un aspect minunat, întăreşte şi regenerează părul.

Uleiul de coriandru poate fi achiziţionat în numeroase locuri, precum magazinele alimentare organice, farmacii sau chiar plafare. Înainte de aplicare, încălziţi mai întâi produsul (de exemplu, într-un vas cu apă caldă, dar nu fierbinte). Apoi, tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi câteva picături de ulei în palme şi să masaţi la nivelul părului şi scalpului. Nu uitaţi să folosiţi mişcări delicate şi circulare pentru un masaj de câteva minute. Uleiul trebuie lăsat să acţioneze între treizeci de minute şi două ore, după preferinţe. Apoi, pur şi simplu, spălaţi părul cu un şampon delicat. Multă baftă!