ULEI DE PORUMB

ULEI DE PORUMB

Când uleiul de porumb este obţinut prin metoda de extragere la cald, acesta are o nuanţă de roşu deschis. Presat la rece, uleiul de porumb este un lichid de culoare galben deschis. Pe de altă parte, uleiul cosmetic este extras din germeni de porumb şi conţine numeroase ingrediente preţioase. Printre acestea: vitamina E şi acid linoleic, palmitic şi oleic. Uleiul de porumb este un ulei de uscare, ceea ce înseamnă că se oxidează şi se solidifică atunci când este expus la lumină sau aer.

Uleiul de porumb este, de obicei, utilizat în alimentaţie ca dressing de salată. În mod interesant, acesta nu este potrivit pentru prăjire, deoarece temperatura sa de ardere este de 90°C. Uleiul este, de asemenea, utilizat ca un produs de hidratare în industria cosmetică. Acţionează la nivelul oricărui tip de piele, având proprietăţi de hrănire, netezire, calmare şi de susţinere a circulaţiei sanguine la nivelul celuleor pielii. Uleiul de porumb poate fi, de asemenea, utilizat pentru îngrijirea zilnică a părului şi scalpului. Ce beneficii conferă?

În primul rând, uleiul de porumb hidratează părul şi previne despicarea vârfurilor părului. Conţine emolienţi naturali, care înconjoară şuviţele de păr într-un strat hidratant, oferindu-le protecţie împotriva radiaţiilor UV şi factorilor nocivi din mediul extern. În al doilea rând, uleiul de porumb îmbunătăţeşte microcirculaţia şi prin urmare, întăreşte bulbii şi foliculii, oferindu-le necesarul de ingrediente nutritive. În al treilea rând, uleiul de porumb are o influenţă pozitivă asupra scalpului. Calmează iritaţiile, reduce mătreaţa şi reglează activitatea glandelor sebacee. În al patrulea rând, uleiul de porumb poate fi utilizat sub formă de balsam de clătire, produs cosmetic pentru masaj sau ca ingredient adăugat în şampon. Performanţa produsului va fi îmbunătăţită de alte uleiuri e.g ulei de rozmarin sau ulei de ceai. În a cincilea rând, uleiul de porumb netezeşte părul, conferindu-i strălucire şi facilitând stilizarea acestuia.

Cum se aplică uleiul de porumb? O idee minunată este să-l încălziţi înainte de aplicare pentru a accelera absorbţia la nivelul părului şi scalpului. Cantitatea de ulei de porumb aplicată depinde de lungimea şi gradul de deteriorare a părului. Aplicaţi produsul cosmetic pe părul umed şi masaţi la nivelul scalpului. După aproximativ 30 de minute, îndepăraţi uleiul din păr folosind şamponul preferat. Lăsaţi părul să se usuce natural – uscarea părului cu ajutorul feohnului sau masarea părului cu un prosop nu sunt recomandate. Observaţie! Reţineţi că uleiul de porumb poate păta îmbrăcămintea. Scoateţi-vă bluza sau acoperiţi-o cu un prosop înainte de aplicarea uleiului.